این افراد لب به جگر نزنند

آفتاب نیوز :

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه بسیاری از مردم در مورد خوردن جگر نگرانی دارند و نمی دانند که آیا این غذا سالم است یا خیر، گفت: هیچکدام از انواع جگر ویژگی های خاص بهتری نسبت به دیگری ارایه نمی دهند با این حال، جگر گوسفند کمی مغذی تر است و چربی بیشتری نیز دارد.

سمانه منصوری با اشاره به خواص جگر اظهار کرد: جگر، همراه با سایر گوشت ها، غذای بسیار محبوب و یکی از مغذی ترین مواد غذایی روی کره زمین است.

این ماده غذایی از نظر محتوای مواد مغذی از میوه ها و سبزی ها پیشی می گیرد و سرشار از پروتیین با کیفیت بالا و کالری کم است. جگر انواع مختلفی دارد که شامل جگر مرغ، گوساله و گوسفند است.

وی افزود: جگر غلیظ ترین منبع طبیعی ویتامین A، منبع عالی پروتیین با کیفیت بالا و حاوی مقدار زیادی از ویتامین های گروه B به خصوص ویتامین B 12 و یکی از بهترین منابع طبیعی اسید فولیک و حاوی فرم بسیار قابل جذب آهن است.

منصوری بیان کرد: جگر غنی از عناصر کمیاب از جمله مس، روی، کروم و بهترین منبع طبیعی مس است. این ماده غذایی، یک عامل ضد خستگی است و سه برابر یک تخم مرغ کولین دارد.

وی افزود: جگر حاوی کوانزیم کیوتن (CoQ 10) یک ماده مغذی حیاتی برای عملکرد قلب و عروق و منبع خوبی از پورین ها، ترکیبات حاوی نیتروژن که به عنوان پیش ساز برای DNA و RNA عمل می کنند، است.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: جگر حاوی پروتیین با کیفیت بالا است؛ پروتیین برای زندگی حیاتی است و تقریباً در هر قسمت از بدن یافت می شود و برای ساخت و ترمیم سلول ها و تبدیل غذا به انرژی نیز لازم است.

وی عنوان کرد: مصرف زیاد پروتیین به کاهش وزن کمک می کند، زیرا گرسنگی و اشتها را کاهش می دهد. علاوه بر این، پروتیین بهتر از چربی یا کربوهیدرات ها گرسنگی را برطرف می کند. مصرف پروتیین بالا می تواند میزان متابولیسم یا تعداد کالری هایی که بدن برای عملکرد استفاده می کند را افزایش دهد.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: داشتن نرخ متابولیسم بالاتر به این معنی است که کالری بیشتری مصرف می شود که می تواند برای کاهش وزن مفید باشد؛ به خصوص اگر همراه با کاهش کالری دریافتی باشد. جگر نسبت به بسیاری از گوشت های دیگر کالری کمتری دارد.

وی با اشاره به محدودیت مصرف جگر گفت: نگرانی در مورد ایمنی مصرف جگر در دوران بارداری تا حد زیادی به دلیل محتوای ویتامین A آن است. ویتامین A از پیش ساخته شده، نوعی ویتامین است که در جگر یافت می شود و مصرف زیاد آن با نقایص مادرزادی مرتبط است. با این حال، خطر دقیق نامشخص است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

منصوری تصریح کرد: اگرچه ممکن است خوردن مقدار کمی جگر گهگاهی در دوران بارداری بی خطر باشد، اما باید در مصرف آن احتیاط کرد.

وی با اشاره به محدودیت مصرف جگر توسط افرادی که مبتلا به نقرس هستند، گفت: نقرس نوعی آرتریت است که در اثر سطوح بالای اسید اوریک در خون ایجاد می شود و علایم آن شامل درد، سفتی و تورم در مفاصل است.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: جگر سرشار از پورین است که اسید اوریک را در بدن تشکیل می دهد بنابراین مهم است که در صورت ابتلا به نقرس، مصرف آن محدود شود.

وی گفت: با این وجود اگر فردی از نقرس رنج نمی برد، خوردن جگر لزوما موجب بروز این بیماری نمی شود. تعدادی از عوامل می توانند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهند که عوامل غذایی تنها حدود 12 درصد موارد را تشکیل می دهند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "این افراد لب به جگر نزنند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "این افراد لب به جگر نزنند"، کلیک کنید.