تقویت خودباوری؛ راهی برای حضور گسترده زنان در عرصه سیاست

تقویت خودباوری؛ راهی برای حضور گسترده زنان در عرصه سیاست

وبگردی/چهارمحال و بختیاری مدیر فرهنگی بسیج جامعه زنان سپاه قمر بنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری گفت: بهترین راه برای تقویت خودباوری زنان و حضور در عرصه‌های مختلف اجتماع، استفاده از رسانه‌ها و استفاده از الگوها و زنان برجسته‌ای است که در عرصه‌های مختلف از جمله سیاست وارد شده‌اند.

مریم سنایی در گفت و گو با وبگردی ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه، با اشاره به نقش زنان در جامعه، اظهار کرد: شاید نقش زنان در جامعه ما به این مساله برگردد که این قشر از جامعه به دلیل اینکه از ابتدای تاریخ نوع نگرشی سنتی نسبت به آن‌ها وجود داشته، یعنی شالوده‌ای که برای نگاه به زنان در جامعه ما از ابتدا بوده متاسفانه یک نگاه سنتی و تحقیرآمیز نسبت به این جنس بوده است.

مدیر فرهنگی بسیج جامعه زنان سپاه قمر بنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری افزود: با وجود اینکه ادیان الهی به خصوص دین اسلام به عنوان آخرین دین نگاهی که به زن داشته به عنوان یک موجود و خلقتی در کنار مردان که قرار است با هم اساس آفرینش وماموریت اصلی و خلیفة‌اللهی را به نتیجه برسانند، بوده، اما نگاه غالبی که عمدتا از جانب مردان وجامعه حاکم به زنان وجود داشته این بوده که زنان بیشتر در خانه و در خدمت مردان باشند، در صورتی‌که چنین مساله‌ای در دین اسلام وجود ندارد.

نقش‌آفرینی زنان در پیروزی نهضتی که پشتوانه آن مردم بودند

سنایی با اشاره به نقش‌آفرینی زنان در ایام پیروزی انقلاب وحتی دهه قبل از آن که اولین بارقه‌های نهضت امام خمینی یعنی ورود زنان به این نهضت و شروع فعالیت آنان در کنار مردان اندکی قوت گرفت، تصریح کرد: البته زنان در کنار نقشی که در خانواده دارند در حقیقت ستون خانواده نیز هستند.

مدیر فرهنگی بسیج جامعه زنان سپاه قمر بنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری بیان کرد: با وجود نقش‌آفرینی که زنان در اجتماع داشته خوب وارد شدند، همچون زمانی که انقلاب به پیروزی رسید و امام خمینی(ره) در دیدارهایی که با مردم داشتند زنان با فرزندان خود حضور پیدا می‌کردند، حتی بسیاری از اطرافیان امام بیان می‌کردند ای کاش زنان در این دیدارها نبودند که امام این‌گونه موضوع نقش آفرینی زنان را مطرح و بیان می‌کنند: انقلاب ما توسط زنان پیروز شد، در واقع این مساله نشان می‌دهد که نقش‌آفرینی یک زن تا چه اندازه توانسته در پیروزی نهضتی که تمامی پشتوانه آن مردم بوده‌اند، مشهود و پررنگ باشد.

وی ادامه داد: حتی زمان جنگ نیز زنان نقش‌آفرین بودند، اگر آن‌ها اجازه نمی‌دادند و پشت جبهه خانواده را حفظ نمی‌کردند همسران، پدران، برادران و فرزندانشان وارد عرصه جنگ و دفاع مقدس نمی‌شدند.

سنایی توضیح داد: از هر جنبه که به زنان نگاه کنیم، توانسته‌اند از آقایان پیشی بگیرند، حتی با طی شدن پله‌های ترقی در کنار دانشمندان مرد دانشمندان زن هم بودند که علاوه بر ایجاد انگیزه، دقیق‌تر و عمیق‌تر وارد عرصه می‌شدند، این امر نشان از ریزبینی و جزئی‌نگری عمیق‌ است.

ضرورت آگاهی از هویت زن در جامعه

وی با بیان اینکه در زمینه اجتماعی نیز زنان نقش‌آفرین بوده و هستند، اضافه کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب چندین مرحله وجود دارد، از جمله مراحلی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند بحث سبک زندگی ایرانی اسلامی، احیای هویت اسلامی زن مسلمان، تعلیم و تربیت، حجاب و عفاف است، از هر بعدی که به این چند موضوع نگاه کنیم مشاهده می‌شود، به اندازه‌ای که یک زن می‌تواند نقش‌آفرینی کند مردان کمتر می‌توانند و این مساله نقش زنان را بسیار پررنگ‌تر می‌کند، بنابراین اگر زنی نسبت به هویت خود در عرصه خلقتی که آفریده شده آگاهی داشته باشد طبیعتاً بسیاری مباحث همچون عفت، پوشش، نوع نگاه زن به خود برایش حل می‌شود.

مدیر فرهنگی بسیج جامعه زنان سپاه قمر بنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری گفت: یکی دیگر از ماموریت‌هایی که برای زن در جامعه پرورش یافته بحث تمدن‌سازی است، وقتی به این بحث نگاه می‌شود و حتی مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند که حتماً باید تمدن‌سازی کنیم، در حقیقت شالوده اصلی این مساله را زن ایجاد می‌کند، یعنی نسلی می‌تواند تمدن‌سازی کند که به خوبی تربیت شده باشد و این تربیت از دامن مادر اتفاق می‌افتد.

سنایی افزود: در مباحث سیاسی نیز همین گونه است هر کجا زنان عقب‌نشینی کردند که بسیار کم اتفاق افتاده، ضربات بسیار ناخوشایندی را به همراه داشته است، وجود زنان در جامعه، در میدان بودن آن‌ها حتی برای مباحث سیاسی نیز جامعه را در مسیر درست قرار داده است، این مساله بسیار مهم بوده و زنان باید در این مسیر قرار بگیرند.

وی توضیح داد: ما زنان باید نگرش مردان را نسبت به هم جنس خود تغییر دهیم، اگر به نگاه ابتدایی که مردها به واسطه نگاه سنتی به زنان داشته دامن زده شود و نتوانیم اقدامی انجام دهیم، همین شرایط را خواهیم داشت، یعنی اگر این نگاه تغییر کند یعنی مردان را به این باور برسانیم که ما می‌توانیم در کنار مردان و در بسیاری موارد بهتر از آن‌ها شرایط را برای بالندگی جامعه ایجاد کنیم قطعاً با این قشر از جامعه همراه خواهند شد، همانگونه که در بسیاری موارد همراه شدند.

ورود زنان در عرصه‌های مختلف نیازمند خوباوری و فرهنگ‌سازی است

سنایی تصریح کرد: باید زنان نگاهی را ایجاد کنند که می‌توانند در عرصه‌های مختلف وارد شوند و این امر نیازمند فرهنگ‌سازی است، ما زنان تنها برای این وارد عرصه خلقت نشدیم که در پستوی خانه‌ها وظیفه فرزندآوری و تربیت را داشته باشیم، این نیست، ولو اینکه وظیفه تربیت فرزند را بر عهده داریم، نقش جامعه پردازی را هم داریم که می‌تواند تحول‌آفرین باشد.

مدیر فرهنگی بسیج جامعه زنان سپاه قمر بنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: باید به هویت اسلامی ایرانی زن مسلمان و باور به اینکه زن موجودی است که خداوند او را آفریده تا مکمل و تکمیل‌کننده پروسه خلقت باشد و نسلی تربیت کند که بتواند خلیفة‌اللهی را به نتیجه برساند.

سنایی با بیان اینکه گرچه زنان در عرصه سیاسی ورود کرده اما همواره حضورشان کمرنگ است و به آن خودباوری در نرسیده‌اند که در اینجا وظیفه رسانه‌ها ایجاد خودباوری برای جامعه زنان و آگاهی نسبت به هویت‌شان است، افزود: عمده‌ترین مشکلی که وجود دارد این است که زنان هنوز باور نکرده‌اند به‌عنوان نیمی از جامعه می‌توانند همچون مردان نقش‌آفرین باشند، بسیاری مواقع شاید رسانه‌ها و وضعیت فرهنگی این شرایط را ایجاد نکرده‌اند، چه بسا نباید منتظر بمانیم که بقیه برای ما کاری انجام دهند.

وی یادآور شد: طبق قوانین دینی و اسلامی که نظام بر پایه آن استوار است زمینه و میدان برای زنان فراهم است، اما اینکه ما از این میدان استفاده کنیم، خود باید وارد عرصه شویم و از آن استفاده کنیم، اما متاسفانه رسانه‌های خارجی به اندازه‌ای عمل می‌کنند که زن را تبدیل به یک موجود مصرف‌کننده جلوه می‌دهند، همین درگیری‌ها موجب می‌شود این قشر از ماموریت‌ اصلی و جایگاهی که می‌توانند در اجتماع داشته باشند به عقب رانده شوند.

زنان برجسته و الگوپذیر معرفی شوند

مدیر فرهنگی بسیج جامعه زنان سپاه قمر بنی هاشم(ع) چهارمحال و بختیاری بیان کرد: شاید یکی از دلایلی که زنان کمتر وارد عرصه سیاست می‌شوند این بوده که هنوزبه خودباوری نرسیده‌اند، چه بسا از نظر دین سیاست عین دیانت ماست و بالعکس که با یکدیگر تفاوتی ندارند، شاید یکی از دلایلی که زنان وارد این عرصه نمی‌شوند این است که بیان می‌کنند نقش‌آفرینی خود را می‌توانیم در خانواده و اجتماع نشان دهیم و بهتر است سیاست را برای آقایان بگذاریم. درحالی‌که این امر دلیل موجهی برای حضور نداشتن آن‌ها بوده و باید خودباوری در آن‌ها تقویت شود که بهترین راه برای تقویت خودباوری استفاده از رسانه‌ها و استفاده از الگوها و زنان برجسته‌ای که در عرصه سیاست وارد شده‌اند، است.

سنایی در پایان خاطرنشان کرد: زنان نقش پررنگ را در آینده سیاسی کشور خواهند داشت به شرط اینکه حواسشان به فتنه‌ها و برنامه‌هایی که دشمن برای زنان داشته، باشند، در حقیقت جامعه‌ای که زن از آن خارج شود یا راغب به نقش‌آفرینی نباشد یا حتی در دام فساد و مصرف زدگی بیفتد آن جامعه قطعاً محکوم به شکست خواهد بود.

پایان خبر وبگردی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تقویت خودباوری؛ راهی برای حضور گسترده زنان در عرصه سیاست" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تقویت خودباوری؛ راهی برای حضور گسترده زنان در عرصه سیاست"، کلیک کنید.