وبگردی/خراسان رضوی رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان هدررفت غذا در ایران بیش از ۳۰ درصد است، گفت: از مجموع هدررفت غذا، آمار اتلاف میوه و سبزیجات بیش از ۴۰ درصد است که بیشترین میزان اتلاف را به خود اختصاص میدهد.
احمد اسماعیلزاده در همایش «مدیریت اتلاف غذایی از مزرعه تا سفره» در دانشکده علوم پزشکی مشهد، با اشاره به اینکه اتلاف غذا در کل زنجیره، از کشت تا مصرف رخ میدهد، اظهار کرد: براساس دادهها، بخش عمده اتلاف غذا در کشور ما، قبل از مرحله مصرف و به دلیل عدم وجود سیستم حملونقل پیشرفته اتفاق میافتد.
وی با مقایسه کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه در این زمینه، افزود: در کشورهای توسعهیافته، بیشتر اتلاف غذا پس از مصرف رخ میدهد، در حالی که در کشورهای در حال توسعه، اتلاف عمدتاً قبل از رسیدن به مرحله مصرف است.
اسماعیلزاده با تأکید بر نبود برنامهریزی منسجم و عملیاتی در این حوزه، بیان کرد: هیچ برنامه مدونی که بهصورت عملیاتی در این زمینه ورود کرده و نهادینه شده باشد، در کشور وجود ندارد. بنابراین ارائه راهکارهای عملی و همکاری دستگاههای متولی در این زمینه ضروری است.
وی با بیان اینکه میزان هدررفت غذا در کشور بالای ۳۰ درصد است، خاطرنشان کرد: این میزان هدررفت بسته به نوع مواد غذایی متفاوت است. به عنوان مثال، آمار اتلاف میوه و سبزیجات بالای ۴۰ درصد است که بیشترین میزان اتلاف را به خود اختصاص میدهد.
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در ادامه به اقدامات صورت گرفته اشاره کرد و گفت: مکاتباتی در وزارت بهداشت در این راستا انجام شده است و خواستار اعلام ایدههای عملیاتی شدهایم. در حال حاضر روی سه پروژه در دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، کرمان و مشهد کار میکنیم و امیدواریم به ایدههای عملیاتی در این زمینه دست یابیم.
وی با اشاره به روند کاهشی ضایعات غذا در ۲۰ سال اخیر، گفت: رفع چالشها درباره ضایعات غذا و هدر رفتن منابع غذایی، نیازمند تفکر اندیشمندان و متخصصان دانشگاهی است. باید هرچه سریعتر به دنبال چارهای برای این مسئله باشیم و مهمتر از همه، آگاهیرسانی در این زمینه است. این مسئله که بیشتر در خانوادهها دیده میشود، بسیار مهم است.
اسماعیلزاده با تأکید بر نقش رسانهها و دانشگاهها در آگاهیبخشی به مردم گفت: راهکارهای رسانهای و اطلاعرسانی از طریق دانشگاهها و دانشگاهیان میتواند مردم را متوجه این مسئله کند و قطعاً اثرگذار خواهد بود، حتی اگر بتوانیم ۱۰، ۲۰ یا ۵۰ درصد بهبود در این زمینه ایجاد کنیم، کار بسیار ارزشمندی انجام دادهایم.
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به شعار «مشارکت مردمی» گفت: واقعاً باید به این مسئله توجه شود، ما با دنیایی از مسائل روبهرو هستیم که باید به آنها رسیدگی کنیم و امیدوارم این سمینار و زحماتی که کشیده شده است، سرآغاز توجه به این موضوع باشد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در زنجیره تولید مواد غذایی، بیان کرد: در مورد غذا، مسئله از ورود به سیستم غذایی آغاز میشود. کارخانههایی که در تولید مواد غذایی، دوز مواد را کنترل نمیکنند، باید مورد بررسی قرار گیرند، گزارشهایی وجود داشته که نشان میدهد مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. در واقع، این مسئله جزو دستورالعملهای ما نبوده و نیست، اما باعث شد آن را پیگیری کنیم. از ما خواستند که وارد این موضوع شویم و این موضوع جرقهای برای اقدام شد.
پایان خبر وبگردی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هدررفت غذا در ایران بیش از ۳۰ درصد است" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هدررفت غذا در ایران بیش از ۳۰ درصد است"، کلیک کنید.