پای رمزارز به سفره عقد باز شد / این مهریه ها قانونی است؟

به گزارش وبگردی؛رمزارز (یا ارز رمزپایه) گونه ای پول دیجیتال است. که در آن تولید واحد پول و تایید اصالت تراکنش پول با استفاده از الگوریتم های رمزگذاری کنترل می شود. و معمولاً به صورت نامتمرکز (بدون وابستگی به یک مرجعیت مرکزی) کار می کند. با توجه به تعدد تعاریف و تغییرات در مصادیق رایج رمزارز این عبارت از نظر حقوقی دقت کافی ندارد.مهریه عروس خانم چند بیت کوین است؟

ایرنا در خبری نوشت:در جایی دیگر، رمزارز به صورت «هرگونه ارزی که تنها به صورت دیجیتالی وجود دارد. معمولاً صادرکننده یا تنظیم کننده مرکزی ندارد. اما از سامانه توزیع شده برای ذخیره تراکنش ها و مدیریت انتشار واحدهای جدید استفاده می کند. و برای ممانعت از جعل و تراکنش های متقلبانه بر رمزنگاری تکیه دارد» تعریف شده است. همچنین در واژه نامه آکسفورد ابتدا در سال 2014 رمزارز همان ارز دیجیتالی تعریف شده بود. که در آن از فنون رمزنگاری برای قانونگذاری تولید واحدهای جدید ارز و تایید انتقال وجوه استفاده می کند. و مستقل از یک بانک مرکزی وجود دارد اما امروزه هر گونه سامانه پول الکترونیکی که برای خرید و فروش آنلاین استفاده می شود. و نیازی به بانک مرکزی نداشته باشد را رمز ارز تعریف می کنند.

استفاده از رمز ارز از پدیده های نوظهور اقتصادی در سال های اخیر است و حتی برخی از آن به عنوان راهی جایگزین برای تبادلات پولی به شیوه رایج در آینده نزدیک یاد کرده اند؛ همچنین دولت دوازدهم مصوباتی برای نحوه استفاده از رمر ارزها تعیین کرد و مراکز استخراج آن را جزو واحدهای تولیدی صنعتی دانست.

زمینه استفاده از رمز ارزها

بر اساس مصوبه 13 مرداد 1398 هیات وزیران در زمینه استفاده از رمز ارزها، استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمز ارزها (ماینینگ) با دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است اما استفاده از رمز ارز صرفاً با قبول مسیولیت خطرپذیری از سوی متعاملان در مبادلات خارجی صورت می گیرد و مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نمی شود.

پیش از آن دولت تصویب کرده بود «رمز ارزهای استخراج شده بر اساس مجوزهای صادره صرفاً برای تامین ارز واردات کشور و بر اساس مقرراتی که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می کند قابل مبادله خواهند بود» و «سقف مجاز رمز ارز استخراج شده و قابل مبادله توسط هر واحد استخراج کننده، بر اساس میزان انرژی مصرف شده توسط آن واحد و طبق دستورالعمل وزارت نیرو تعیین و به صورت دوره ای به بانک مرکزی اعلام می شود».

16 خرداد 1402 نیز «سیداحسان خاندوزی» وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه مراسم افتتاح پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی در ادامه درباره استفاده از رمز ارزها گفت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم بر استفاده از ظرفیت های رمزارزها به شکل قانونی برای کمک به شرایط تجاری کشور اصرار داشتیم و متنی نیز با همکاری سایر اعضا به طور مشخص بانک مرکزی و وزارت نیرو در حوزه تولید رمز ارزها و دستگاه های مبادله رمز ارزها تهیه کردیم که در دست تصویب اعضای هیات دولت قرار دارد. امیدواریم با تصویب آن گامی در جهت استفاده از رمز ارزها برداریم و یکی از محورهای برنامه هفتم توسعه تعیین تکلیف رمز ارزها است.

استفاده کنندگان از رمز ارز در مبادلات داخل کشور

دادگستری تهران با استناد به مصوبه هیات دولت، به استفاده کنندگان از رمز ارز در مبادلات داخل کشور هشدار داد.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران 20 آذر 1402 در پیامکی سراسری به شهروندان هشدار داد: «استفاده از رمز ارز در مبادلات داخل کشور مجاز نیست».

این معاونت با اشاره به مصوبه هیات دولت، تاکید کرده «رمز ارزها مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نیست».

217

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پای رمزارز به سفره عقد باز شد / این مهریه ها قانونی است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پای رمزارز به سفره عقد باز شد / این مهریه ها قانونی است؟"، کلیک کنید.