به گزارش خبرنگار وبگردی، از سال 1397 و به دنبال محدودیت های ارزی، طبق مصوبه اولیه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا واردات لوازم خانگی تا پایان سال 1400 ممنوع اعلام شد. پس از اتمام انقضای این مصوبه انتظار می رفت که با توجه به نیاز بازار، واردات این محصول آزاد شود با این حال وزارت صمت اعلام کرد که تولیدکنندگان که بالغ بر 1500 واحد کوچک و بزرگ هستند می توانند نیاز بازار را تامین کنند و حتی برنامه صادرات نیز دارند. بنابراین ممنوعیت واردات لوازم خانگی مجدد تمدید شد.
با توجه به افزایش عرضه لوازم خانگی قاچاق و تقلبی در بازار که نه ضمانت نامه ای دارند و نه مشخص است کجا و با چه قطعاتی تولید شده اند، زمزمه ها برای آزادسازی واردات لوازم خانگی کمی و بیش شنیده می شود.
احتمال آزادسازی محدود واردات لوازم خانگی در 1403
در این ارتباط محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت در گفت و گو با خبرنگار وبگردی اظهار کرد: با هم نظری با تولیدکنندگان بررسی ها در خصوص آزادسازی واردات لوازم خانگی در حدی که نیازهای داخلی را تامین کنیم و لطمه به تولید داخل نخورد، در حال انجام است.
وی گفت: اصل کلی این است که اگر کالایی در داخل به حد کافی و با کیفیت مناسب تولید شود، دلیلی ندارد که با قیمت بالاتر و در این شرایط ارزی آن را وارد کنیم مگر اینکه کیفیت متفاوتی داشته باشد.
برادران در پاسخ به سوال که احتمال آزادسازی واردات لوازم خانگی برای سال 1403 وجود دارد، تاکید کرد: اگر واردات لوازم خانگی آزاد شود به صورت محدود خواهد بود.
سود ممنوعیت واردات لوازم خانگی به جیب چه کسی رفت؟
یکی از نکات اصلی در ممنوع کردن واردات این محصول -علاوه بر محدودیت های ارزی- حمایت از تولید داخل و کمک به توانمند شدن این صنعت اعلام شده بود. موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقد هستند که به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی چسبد و از سویی دیگر با توجه به وضعیت تامین مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز که در تامین مالی و فروش صنایع نیز چالش ایجاد کرده، شرایط برابر برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست.
با این حال آنچه که در واقعیت رخ داده تعدد کالاهای قاچاق در سطح بازار و حتی فروشگاه های آنلاین است؛ به شکلی که گفته می شود یک سوم لوازم خانگی موجود در بازارها قاچاق است که ضمن سوءاستفاده از ممنوعیت واردات، به صورت های مختلفی راه خود را به بازار پیدا کرده اند. در بیشتر موارد نیز شاهد عرضه کالاهای بی کیفیت، فیک و دارای گارانتی تقلبی هستیم. همچنین طبق گفته مسیولان مبارزه با قاچاق، اغلب کالاهای خارجی عرضه شده به بازار در واقع همان کالاهای ایرانی تولید شده در زیرپله ها هستند که صرفاً برند خارجی روی آنها الحاق شده است.
از سویی دیگر با توجه به اینکه همچنان فرهنگ استفاده از کالاهای خارجی در ذایقه ایرانیان وجود دارد و در حال حاضر دایره انتخاب مصرف کنندگان محدود شده است، کالای قاچاق و تقلبی با استفاده از این دریچه، به راحتی در بازارها و فروشگاه های آنلاین یافت می شود.
نکته جالب توجه اینکه در کنار محصولات لوازم خانگی بزرگ، اغلب برندهای خارجی مربوط به لوازم خانگی کوچک می شود؛ این موضوع نشان می دهد نکته ای که مخالفان ممنوعیت واردات مبنی بر «نداشتن صرفه اقتصادی تولید برخی از اقلام در داخل»، مورد تاکید قرار می دادند، حقیقت دارد.
از سویی دیگر اغلب این محصولات قیمت های به نسبت پایینی دارند به شکلی که مصرف کنندگان اگر تمایل به خرید کالا با برند خارجی داشته باشند می توانند این کالاها را به کالاهای با اصالت و ایرانی ترجیح دهند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آزادسازی محدود واردات لوازم خانگی در 1403 – خبرگزاری وبگردی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آزادسازی محدود واردات لوازم خانگی در 1403 – خبرگزاری وبگردی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.