نگاهداری:‌ تصمیماتی درباره اضافه کاری و بهبود شرایط کار پرستاران گرفته شده است

نگاهداری:‌ تصمیماتی درباره اضافه کاری و بهبود شرایط کار پرستاران گرفته شده است

رییس مرکز پژوهش های مجلس در نشست تبیین پرستاری در قانون برنامه هفتم پیشرفت، گفت: تصمیماتی درباره اضافه کاری و بهبود شرایط کار پرستاران گرفته شده که امیدواریم رضایت این قشر را به دنبال داشته باشد.

به گزارش وبگردی، نشست تبیین پرستاری در برنامه هفتم پیشرفت با حضور بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، محمداسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، هادی افراسیابی، مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس،‌ وحید زمان زاده، رئیس شورای عالی نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، دکتر علی دادگری، معاون فنی و آموزشی این سازمان و محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار، در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد.

رضایتمندی پرستاران باعث ارتقای رضایت مردم از خدمات درمانی می‌شود

نگاهداری در این نشست با تأکید بر اینکه منابع انسانی در هر حوزهای درجه اول اهمیت را دارند، گفت: از میان فعالان عرصه سلامت، قشر پرستاری بیشترین مواجهه با بیمار را دارند و در کسب رضایتمندی بیمار بیشتر از دیگران اثرگذار هستند.

وی با اشاره به اینکه در میان شهدای مدافع سلامت و در دوران شیوع کرونا، نام پرستاران بسیاری به چشم میخورد، افزود: نقشی که پرستاران در جلوگیری از بیماریهای همهگیر و همچنین حفظ سلامت جامعه ایفا میکنند، در دوران کرونا بیش از پیش مشخص شد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: توجه به رضایتمندی قشر پرستار باعث می‌شود رضایتمندی مردم در عرصه سلامت افزایش یابد. به همین دلیل و باتوجه به اینکه نیاز همه جوامع به پرستاران افزایش یافته، لازم است که سیاستمداران توجه بیشتری به قشر پرستاری داشته باشند.

وی با بیان اینکه تصمیماتی درباره اضافه کاری و بهبود شرایط کار پرستاران گرفته شده که امیدواریم رضایت این قشر را به دنبال داشته باشد، افزود: برنامه هفتم فرصت‌های برای ارتقای شغل پرستاری در نظر گرفته که با همراهی بودجه ۱۴۰۴، در افزایش رضایتمندی پرستاران نقش خواهد داشت.

نگاهداری خاطرنشان کرد: امیدواریم مجموعه گفت و شنودهای این نشست تخصصی و انتقال مباحث به سیاستگذاران و قانون گذاران بتواند به حل مشکلات این عزیزان در عرصه سلامت کمک کند.

ضرورت ارتقای کارکردهای نظام پرستاری

هادی افراسیابی در این نشست به تبیین جایگاه پرستاران در برنامه هفتم پرداخت و اظهار کرد: برخی احکام برنامه هفتم بهطور مستقیم و برخی احکام به صورت غیرمستقیم به نظام پرستاری و جامعه پرستاران مرتبط است.

وی بیان کرد: پرستاران جزو اقشاری هستند که به طور مستقیم با مردم سروکار دارند و هرچه رضایت این قشر را بیشتر تأمین کنیم، اثر آن را در افزایش رضایت مردم در خدمات درمانی میبینیم.

مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس خاطرنشان کرد: با کمک برنامه هفتم و قانون بودجه باید بتوانیم کارکردهای نظام پرستاری را ارتقا دهیم و در اثر آن، نظام سلامت در کشور بهبود پیدا کند.

بسترهای لازم برای افزایش ظرفیت رشته پرستاری را نداریم

احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در ادامه این نشست، اظهار کرد: حوزه سلامت یکی از موضوعات مهم در برنامه پنج ساله بوده است و در دورههای مختلف بر جامعیت برنامه‌ها در این حوزه افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که پرستاران و ماماها نقش مهمی در شکل گیری و اجرای سیاست‌های سلامت دارند، افزود: در کشور ما ۲۴۰ هزار نفر پرستار با حداقل دانش کارشناسی داریم که در ۱۹۰ دانشکده پرستاری تربیتشدهاند و در حال حاضر ۴۰ هزار دانشجوی پرستاری در مقاطع مختلف پرستاری مشغول به تحصیل هستند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به بندهای مختلف برنامه هفتم پیشرفت که جامعه پرستاری را مخاطب قرار داده یا این قشر را تحتتأثیر دارد، گفت: در بند (پ) ماده ۶۹ برنامه هفتم، به افزایش ظرفیت آموزشی در رشتههای حوزه پزشکی و به ویژه پرستاری اشاره شده است. همچنین تأسیس رشته‌های حد واسط و توسعه رشته کمک پرستاری مورد توجه بوده است.

نجاتیان ادامه داد: سؤال اول این است که آیا زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت پرستاری وجود دارد؟ موضوع دیگر هم این است که ما درباره رشته‌های واسط نگرانی‌هایی داریم چراکه نمی‌دانیم تعریف رشته‌های حد واسط چیست و قرار است چه نقشی در پرستاری ایفا کنند.

وی با اشاره به تأکید ماده ۶۸ قانون برنامه هفتم در خصوص کاهش پرداخت هزینه‌های درمان از جیب مردم، گفت: جامعه پرستاری در این حوزه می‌تواند به اجرای برنامه هفتم کمک کند. پیشنهاد ما این است که برای شغل مراقبت در منزل پوشش بیمه‌ای درنظر گرفته شده و نقش پرستاران در این شغل پر رنگ‌تر شود.

رئیس سازمان نظام پرستاری به عدم حضور پرستاران در حوزه سلامت دیجیتال گفت: پرستاران مراقبت در منزل اگر بتوانند به درگاههای پرونده الکترونیک متصل شوند، هم در هزینه‌های درمان بیماران کاهش قابل توجهی خواهیم داشت چراکه از بستری شدن بسیاری از بیماران در مراکز درمانی جلوگیری می‌شود و هم پرستاران بهتر از گذشته می‌توانند خدمات مراقبتی خود را در منزل به بیماران ارائه دهند.

وی به فعالیت شرکت‌های پرستاری دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این شرکتها در ارائه خدمات دیجیتال، اقدامات خوبی داشته‌اند و توجه به آنها می‌تواند در زمینه توسعه کارآفرینی پرستاری مؤثر باشد.

نجاتیان در ادامه این نشست موضوعاتی نظیر مهاجرت پرستاران و ضرورت به کارگیری پرستاران متخصص، تدوین برنامه برای نظارت بر عملکرد پرستاران مراقبت در منزل، تعرفه گذاری خدمات پرستاری و اصلاح آیین نامه‌های مربوط به آن، افزایش ظرفیت براساس آمایش سرزمین، رفع هم پوشانی رشته‌های مرتبط با پرستاری و… مطالبی را طرح کرد.

تغییر سیاست‌های به کارگیری پرستاران

محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز در این نشست با اشاره به فعالیت ۳۰ مرکز تحقیقاتی پرستاری و ۵۰ مجله علمی و پژوهشی در این زمینه، اظهار کرد: به لحاظ تشکیلاتی، نظام پرستاری ایران جایگاه خوبی دارد به طوری که ایران تنها کشوری است که در کنار وزیر بهداشت، معاونت پرستاری هم فعالیت می‌کند با این حال پرستاران همچنان با چالش‌هایی مواجه هستند.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه کمبود پرستار را می‌توان با تغییر در استراتژی به کارگیری پرستاران رفع کنیم، گفت: بهتر از به جای انبوه گزینی، به بومی گزینی پرستاران بپردازیم و براساس نیاز پرستار تربیت کنیم.

پیشنهاد دیگر وی، تغییر در قوانین استخدام پرستاران بود. به این صورت که در کنار استخدام پرستاران تمام وقت، از پرستاران نیمه وقت و پاره وقت نیز استفاده شود تا کسانی که امکان حضور تمام وقت در مراکز درمانی را ندارند و به همین دلیل خانه نشین شده‌اند، به بازار کار برگشته و خلأ کمبود پرستار را پر کنند.

دیگر مهمانان این نشست موضوعاتی نظیر تعریف پرستار در کنار پزشک خانواده، ضرورت تعریف بورسیه تحصیلی برای پرستاران، توجه به استراتژی‌های مختلف در حوزه پرستاری و… را مطرح کردند. 

پایان خبر وبگردی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نگاهداری:‌ تصمیماتی درباره اضافه کاری و بهبود شرایط کار پرستاران گرفته شده است" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نگاهداری:‌ تصمیماتی درباره اضافه کاری و بهبود شرایط کار پرستاران گرفته شده است"، کلیک کنید.