به گزارش بازرگانی خبرگزاری وبگردی، آجر نسوز نما از نظر علمی، تجمع کانیهایی هستند که قادرند گرمای بالای ۱۰۰۰ درجه را تحمل کنند. از نظر افراد متخصص تعریف آجرها به سه قسمت بخش بندی میشوند: آجر رس، آجر شیل و آجر نسوز نما. آجرهای رس حرارت تا ۷۰۰-۸۰۰ درجه را میتوانند تحمل کنند. آجرهای شیل حدوداً ۱۰۰ درجه بیشتر از آجر رس قدرت تحمل حرارت و گرما را دارند. این تقسیم بندی به صورت علمی بیان نشده و صرفاً از نظر و دید یک بیزنس من است. تعریف آجرنما نسوز به صورت عامیانه و بدون داشتن اطلاعات علمی درباره خاک و زمین شناسی و …، شامل آجرهایی است که دارای ظاهری متخلخل هستند.
کاربرد آجر نسوز نما
یکی از کاربردهای پراهمیت آجر نسوز نما کاربرد در شومینه، باربیکیو و نیز در کورهها است. آجرهای نسوزی که در این سه محل به کار برده میشوند حرارت بالای ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد را به آسانی تحمل میکنند. این نوع آجر نسوز گرما را در خود جمع کرده و به مرور زمان گرمای ذخیره شده را از دست میدهند. قیمت آجر باربیکیو، قیمت آجر نسوز شومینه و قیمت آجر کوره به علت نصب بسیار راحت و به علاوه سبکی وزن آنها به نسبت بقیه محصولات ارزانتر است.
قیمت آجر نسوز نما قرمز
جهت شناخت نوع و قیمت آجر نسوز نما میتوان گفت تمامی آجرهای نسوز نما که به رنگ قرمز هستند، آجر نسوز قرمز انگلیسی هستند که جزء مناسبترین و البته پر طرفدار ترین ها در بازار آجر نسوز نما میباشند. در مقابل آجر نسوز مشکی جزء گرانترین آجر نسوز نماها امی باشند. از این نوع آجر در نمای بناهای مدرن به کار گرفته میشود. هر چه رنگ آجر نسوز یکدستتر باشد دلیل کیفیت بهتر، رنگ و مقاومت بالای آن است. لذا کیفیت رنگ آجر نسوز در بالا بردن قیمت نقش بسزایی خواهد داشت.
دسته بندی آجر نسوز از نظر کیفیت
آجرها از نظر کیفیتی به سه درجهی کیفیتی تقسیم بندی میشوند.
البته کاربرد آجرنسوز نما با درجه کیفیت بالاتر احتمالاً در ابتدا با صرف هزینه بالایی همراه باشد ولی در عوض استحکام بیشتری خواهند داشت.
آجرهای مرغوب رنگی روشنتر، یک دست و ساختار یکنواختی دارا هستند.
آجر با کیقیت مقاومت و پایداری بالایی نیز دارند؛ به عنوان مثال حتی اگر از ارتفاع یک متری پرتاب شود نمیشکنند و سالم باقی میمانند و همچنین هر چه با کیفیت تر باشند هدایت گرمایی آن پایینتر بوده و پوشاننده و عایق بهتری برای صوت نیز هستند.
انواع آجر نسوز نما بر اساس جنس
۱. سیلیسی
۲. آلومینیومی
۳. قلیایی
۴. ویژه
۵. صنعتی (کوره)
۶. سنتی
۷. دستی
۱ – آجر نسوز سیلیسی؛
این مدل آجر از خاک سیلیسی و از مقدار زیادی اکسید سیلیسیوم تولید شده و بقیه آن اکسیدهای کلسیم، آلمینیوم، آهن، تیتانیوم پتاسیم و سدیم تشکیل شده و قابل توجه است برای ساخت این آجر از کوارتز خالص استفاده میشود.
این فرآورده موارد استفادهی بسیار بالابی در موارد زیر دارد:
۱. دستگاه دمش هوای گرم در کوره بلند
۲. کورههای کک سازی گازسوز و سرامیک، تهیه خمیر شیشه، قوس الکتریک و فولادسازی
۳. کارخانههای تولید شیشه
۲ – آجر نسوز آلومینیومی؛
اکسید آلومینیوم، از اساسیترین ترکیبهای به کار برده شده در این نوع آجر نسوزنما هستند.
نسبت به بقیه آجر نسوزها، این فرآورده رنگ شفافتری دارد و استحکام حرارتی آن ۱۷۵۰ درجه سانتی گراد و در مقابل مواد قلیایی نیز مقاومتر است.
این نوع فرآورده در موارد زیربه کار گرفته میشود:
۱. دکور و دیزاین داخلی
۲. نمای بیرونی ساختمان
۳. پوشش در دیوارههای داخلی کورههای تولید شیشه و ذوب فلزات
در تهیه این آجر درصد زیادی از آلومین یا اکسید آلومینیوم به کار گرفته شده و در دمای ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ پخته میشود و به علت استقامت بسیار زیاد، درعایق کردن جدار داخلی کورههای ذوب فولاد، کورههای شیشه و کورههای سیمان استفاده میشود.
۳ – آجر نسوز قلیایی؛
این نوع آجر، معمولاً از ترکیب دی اکسید سیلیسیم و اکسید منیزیم تشکیل میشود.
در برخی از موارد اکسید آهن و اکسید کروم را هم با آن ترکیب میشوند.
کاربردها:
۱. دیواره داخلی کورههای تولید فولاد
۲. کورههای شیشه و سیمان
در استفاده از آجر نسوز مقابل رطوبت زیاد باید ویژگی شوره نزدن و جلبک نبستن را مورد اهمیت قرار داد.
به همین دلیل باعث میشود تا در کورههای دایرهای تهیه سیمان، عایق جداره کورههای باز فولاد سازی، بالای کورههای ذوب شیشه و صنایع فلزات غیر آهنی نیز به کار گرفته شوند.
۴ – ویژه؛
بنا به خاصیت ویژه بودن از ترکیبات فلزات مخصوصی به صورت خاص در صنعت استفاده میشوند.
موارد زیر از رایجترین انواع این آجرها میباشند:
آجر نسوز اکسید کروم:
در کورههای مربوط به صنعت شیشه سازی کاربرد دارند.
زیرکونیوم:
در تهیه ظرفهای ذوب فلزات و به عنوان منعکس کننده نوترون در راکتورهای هستهای کاربرد دارند.
اکسید کروم – کوروندوم:
در مقابل مواد قلیایی مقاوم است و به همین دلیل در دیواره داخلی کورههای بلند ذوب آهن به کار گرفته میشوند.
۵ – صنعتی (کوره)
اشکال مشخصی دارند و با نام آجر کوره هم شناخته میشوند و از لحاظ شکل ظاهری به دو قسمت تقسیم بندی میشوند و دارای ابعاد و اشکال استاندارد هستند.
آجرهای صنعتی با استفاده از ماشین پرس تولید شده و بعضی دیگر با به کارگیری از قالب گیری دستی ساخته میشوند.
۶ – سنتی
کاربرد آجر از سالیان قبل مورد توجه معمارها و طراحان ساختمان بوده است.
در گذشته کاربرد آن در طراحی نما و بخشهای گوناگون صورت گرفته است.
امروزه نیز آجر سنتی در طراحی نمای بیرونی و دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
۷ – دستی
شکل دیگری از آجر نسوز نماها هستند که در ساختمان سازی مورد کاربرد دارند.
از جمله مزایای آن به موارد زیرمی توان اشاره کرد:
۱. شوره نزدن
۲. جذب آب کم
۳. مقاومت در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی و حریق
۴. قابلیت تولید با توجه به نیاز مشتری
۵. عدم تغییر رنگ درمقابل اشعه خورشید
۶. قیمت به صرفه و مناسب
هدف از خرید آجر نمای نسوز
آجر نمای نسوز علاوه بر موارد کاربردی که اشاره شد، دارای مصارف دیگری در خود هستند و هدفهای مردم در خرید آن امکان دارد مختلف باشد. بعضیها صرفاً به جلوه و زیبایی آجر اهمیت میدهند که خوشبختانه آجر نمای نسوز این خاصیت را دارد. استحکام و پایداری بالا، مورد دیگری است که در آجرهای با کیفیت دیده میشود.
متاسفانه با تولید شدن برندهای نامعتبر و نامرغوب، بعضی آجرهای نسوز کیفیت کافی را ندارند و حتی نسوز هم نیستند. زمانی که از مصالح ساختمانی مشابه استفاده میشود شاید ملزم به پرداخت هزینههای اضافی برای محافظت از آنها باشید. این زمانی است که آجر نسوز نما بدون نیاز به چنین هزینههایی قابل نصب و حفاظت خواهد بود. به علاوه نصب این نوع مصالح راحت تر، مستحکم و بدون دردسر انجام میشود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری وبگردی در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قیمت و کاربردهای مختلف آجر نسوز نما – خبرگزاری وبگردی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قیمت و کاربردهای مختلف آجر نسوز نما – خبرگزاری وبگردی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.