معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان:
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد تلاش دارد تمام اساتید در مرتبه های مختلف را در برنامه های خود مشمول و ظرفیت موجود در کشور را برای حل مسایل جاری تجمیع کند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری وبگردی، یاسین کیخا؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در نشست با جمعی از اساتید دانشگاه تربیت مدرس، با بیان اینکه کمتر از دو دهه از عمر بنیاد ملی نخبگان می گذرد، گفت: شناسایی، هدایت و به کارگیری نخبگان، ماموریت اصلی بنیاد ملی نخبگان است که برای نیل به این ماموریت بنیاد ملی نخبگان جامعه مخاطب خود را از لایه دانش آموزی تا لایه مفاخر گسترش داده و تقریباً همه گروه های سنی را در بر می گیرد.
وی افزود: در ساختار بنیاد ملی نخبگان، دو معاونت ماموریتی وجود دارد. معاونت آینده سازان با جامعه دانش آموزی و دانشجویی و به عبارتی با لایه توانمندسازی استعداد ها برای رسیدن به اثرگذاری و اثربخشی ارتباط دارد و مخاطب معاونت سرآمدان و نخبگان، اساتید و نخبگان کشور هستند که به اثربخشی رسیده اند و در حال حاضر منشا تاثیرگذاری هستند.
کیخا ادامه داد: در لایه اساتید، بنیاد ملی نخبگان در تمام سال های گذشته، در مجموع دو طرح جدی داشته است. در طرح شهید احمدی روشن اساتید به عنوان استاد راهبر شرکت می کردند تا محور تربیتی و توانمندسازی دانشجویان مستعد باشند و در طرح مرحوم کاظمی آشتیانی نیز اساتید جوان مخاطب بودند و در آن سالانه حدود 100 نفر از نخبگان کشور از تسهیلات جذب به عنوان هییت علمی دانشگاه و مراکز علمی برخوردار می شدند که این عدد در مواجهه با تعداد اساتید جذب شده در کل کشور بسیار کوچک است. از طرفی، طرح کاظمی آشتیانی تنها سه سال اول جذب نخبگان را پوشش می داد و بعد از آن بنیاد ملی نخبگان هیچ برنامه ای برای استفاده از توان اساتید جوان نداشت.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به رویکرد های جدید این بنیاد در دور جدید، تصریح کرد: توسعه جامعه مخاطب در لایه اساتید، یکی از اهداف اصلی بنیاد ملی نخبگان در دور جدید است. در واقع، این بنیاد تلاش دارد تمام اساتید در مرتبه های مختلف را در برنامه های خود مشمول و ظرفیت موجود در کشور را برای حل مسایل جاری تجمیع کند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه اثربخشی و اثرگذاری بارز مبتنی بر استعداد ذاتی و همت بلند، مهمترین شاخصه نخبگی از نظر سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، تعریف خود اثرگذاری بارز ضرورت دارد. در واقع، شاخص های این اثرگذاری باید از منطق مورد پذیرش در جامعه علمی برخوردار باشد.
وی با بیان اینکه شناسایی در سطوح مختلف مستعدان رزومه پایه است، افزود: دلیل تاکید بر رزومه در شناسایی مستعدان اینست که این افراد هنوز به لایه حرفه ای وارد نشده اند، اما در لایه اساتید به دلیل حضور افراد در لایه حرفه ای اثرگذاری، حتی رزومه نیز باید مبتنی بر اثربخشی باشد.
کیخا با اشاره به رویکرد شناسایی فعال اساتید نخبه در دور جدید، یادآور شد: بنیاد ملی نخبگان در دور جدید به درگاه های شناسایی اساتید وزن و اعتبار می دهد. در واقع، بنیاد تلاش دارد اثرگذاری افراد را در محیط حرفه ای به صورت فعال شناسایی کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ظرفیت نخبگانی و دانشگاهی کشور برای حل مسایل جاری تجمیع می شود" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ظرفیت نخبگانی و دانشگاهی کشور برای حل مسایل جاری تجمیع می شود"، کلیک کنید.