طراحی صندلی ویژه برای کودکان فلج مغزی

طراحی صندلی ویژه برای کودکان فلج مغزی

پژوهشگران یک تیم مهندسی موفق به طراحی صندلی ویژه برای کودکان فلج مغزی شده‌اند؛ صندلی که میزان مهارت‌ها و کیفیت زندگی این افراد را بهبود بخشد.

محمدهادی رحمانی، یکی از اعضای این تیم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری وبگردی گفت: هدف اصلی این تیم با تمرکز بر مهندسی پزشکی، بهبود راحتی کودکان دارای فلج مغزی و ارتقای روش‌های درمانی است به همین دلیل طراحی و ساخت صندلی توانبخشی تطبیقی ویژه کودکان فلج مغزی را در دستور کار خودمان قرار داده‌ایم.

وی به اهمیت ساخت این صندلی پرداخت و افزود: فلج مغزی یک اختلال عصبی- حرکتی است که به دلیل رشد غیر طبیعی مغز رخ می‌دهد که تاثیر مختلفی بر حرکت، هماهنگی و کنترل عضلات دارد. اغلب کودکان مبتلا به فلج مغزی توانایی حرکت و حفظ بدن خودشان را ندارند و مدت زمان زیادی از روز را در حالت خوابیده سپری می‌کنند.

وی اظهارکرد: این امر عوارض زیادی برای آنها به وجود می‌آورد و سیستم‎‌های مختلف بدن‎شان مانند سیستم تنفسی شان را درگیر می‌کند.

وی ادامه داد:  این بیماران با مشکل کاهش تراکم و ضعف عضلات نیز مواجه هستند از اینرو این صندلی می ‏تواند میزان مهارت ‎ها و کیفیت زندگی این افراد را بهبود بخشد. به کمک این صندلی وضعیت بدن‏ این کودکان حفظ می‌شود و می‎ توانند از حالت خوابیده خارج شوند و در وضعیت نشسته قرار گیرند و فعالیت ‎های روزانه شان را نیز انجام دهند.

وی عنوان کرد: این صندلی به گونه‌ای طراحی شده است که بتواند خود را برای سنین مختلف تطبیق دهد به نحوی که طول نشیمنگاه و تکیه گاه، ارتفاع دسته و محل قرارگیری پا‌ها و همچنین زوایای مفاصل مختلف قابل تغییر و تنظیم است.

رحمانی گفت: جهت کمک به حفظ حالت تنه، نگه داشتن کودکان در وضعیت مناسب نشستن و جلوگیری از پیشروی انحرافات جانبی ستون فقرات چهار عدد پد خارجی در طرفین تکیه گاه صندلی تعبیه شده است.

وی بیان کرد: همچنین به منظور حفظ حالت مناسب سر و گردن کودکان مبتلا به فلج مغزی، صندلی ساختاری مجزا جهت کنترل سرو گردن دارد که علاوه بر نگهداری آنها در وضعیت مناسب، چندین درجه آزادی حرکت را نیز فراهم می‌آورد و قابلیت تنظیم ارتفاع را نیز دارد.

وی یادآورشد: در نشیمنگاه و تکیه گاه صندلی مورد نظر، ساختار خانه زنبوری تعبیه شده تا فشار وارده به قسمت‌های حساس بدن را به بهترین شکل توزیع و از وقوع زخم‌های فشار جلوگیری کند.

وی در پایان گفت: سلول‌های بادی به کار رفته در ساختار نشیمنگاه و تکیه گاه این صندلی نیز امکان کنترل و اصلاح چرخش‌ها و بد راستایی‌های موجود در مفاصل و استخوان‌های مختلف بدن از جمله لگن و ستون مهره‌ها را فراهم آورده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طراحی صندلی ویژه برای کودکان فلج مغزی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طراحی صندلی ویژه برای کودکان فلج مغزی"، کلیک کنید.