خام فروشی پاشنه آشیل کشاورزی استان گلستان – خبرگزاری وبگردی | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری وبگردی، گروه استان‌ها؛ الهام رئوفی فر: جایگاه بخش کشاورزی به عنوان موتور محرک رشد و توسعه اقتصادی از جمله موضوعاتی است که همواره مورد بحث و اظهارنظر کارشناسان بوده است. اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور تا آنجاست که هفت قلم از ۱۰ قلم عمده محصولات وارداتی به کشور با ارزشی در حدود ۱۵ میلیارد دلار را در سال‌های اخیر محصولات کشاورزی نظیر گندم، ذرت، برنج، کنجاله سویا و نظایر آن تشکیل داده است و حالا گلستان به عنوان یکی از استان‌های تأثیرگذار در این حوزه بخش قابل توجهی از محصولات استراتژیک کشور را تأمین می‌کند با این حال تولید ناخالص داخلی آن بسیار ناچیز و سرانه درآمد مردم استان اندک است.

به باور کارشناسان، نبود صنعت و صنایع تبدیلی در کنار کشاورزی باعث شده تا گلستان با وجود تولید زیاد در بخش کشاورزی شرایط اقتصادی مطلوبی را نداشته باشد.

جای خالی صنایع تبدیلی

نادر امامی یک کارشناس ارشد اقتصاد توجه بیش از حد استان به حوزه کشاورزی را به نوعی ضعف می‌داند و می‌گوید: کشاورزی بدون توجه به صنایع تبدیلی در استان آورده‌ای برای مردم نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه استان از حوزه صنعت و گردشگری غافل مانده، می‌افزاید: مهمترین مشکل اساسی استان در حال حاضر میزان پایین تولید ناخالص داخلی است.

این کارشناس اقتصاد با بیان اینکه تولید ناخالص داخلی با رشد اقتصادی افزایش می‌یابد، ادامه می‌دهد: در گام نخست باید رشد اقتصادی استان را در مقایسه با کشور افزایش داد تا این عقب افتادگی تاریخی بهبود پیدا کند.

به گفته امامی، برای بهبود رشد اقتصادی باید به دنبال کشاورزی، صنعت و گردشگری به عنوان پیشران‌های اقتصاد استان رفته و آن را تقویت کنیم.

برای افزایش مشارکت و کاهش بیکاری باید در صنعت و گردشگری سرمایه گذاری شود

خام فروشی پاشنه آشیل کشاورزی استان گلستان

این کارشناس ارشد اقتصاد با بیان اینکه شاغلین بخش کشاورزی در جهان به کمتر از ۱۰ درصد رسیده، می‌افزاید: حتی نقش کشاورزی در GDP جهان نیز کم شده و توسعه اقتصادی به سمت خدمات رفته است.

وی اضافه می‌کند: فعالیت استان مازندران در دو بخش صنعت و خدمات باعث شده تا تولید ناخالص داخلی این استان مجاور، سه برابر گلستان باشد وگرنه درآمد و اشتغال از بخش کشاورزی مازندران تفاوتی با استان گلستان ندارد.

ارزش افزوده ناچیز

پیش از این علی اصغر طهماسبی استاندار گلستان در جلسه‌ای ارزش افزوده حاصل از اقتصاد کشاورزی این خطه را بسیار ناچیز اعلام کرده و گفته بود: محصولات استراتژیک بخش کشاورزی کشور در استان کشت می‌شود تا جایی که استان بیش از ۳۸ روز امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند اما فاقد ارزش افزوده است.

وی با تاکید بر اینکه خام فروشی در گلستان باید حذف شود، گفته بود: با وجود تحمل مشقت زیاد کشاورزان زحمتکش گلستانی، دیگر استان‌ها از منافع تولیدی این گلستان بهره می‌برند.

به اعتقاد کارشناسان برای دستیابی به توسعه پایدار در استان برنامه‌ای بلند مدت لازم است این در حالی است که تغییر ناگهانی و سیاست‌ها باعث فراری دادن سرمایه گذاران می‌شود موضوعی که معاون امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان هم آن را تأیید می‌کند.

خام فروشی پاشنه آشیل کشاورزی استان گلستان

لزوم ثبات در برنامه‌ها

محمد روشنی معاون امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه نمی‌توان بدون برنامه بلندمدت و دقیق به توسعه پایدار رسید، می‌گوید: تغییر ناگهانی و مدام سیاست‌ها باعث فراری دادن سرمایه گذاران در استان شده است.

وی با انتقاد از نبود ثبات در برنامه‌های راهبردی و عملیاتی حوزه کشاورزی در کشور و به ویژه استان می‌افزاید: متأسفانه سرمایه گذاران، فعالان حوزه تولید و بازرگانان هیچکدام نمی‌توانند به صورت بلند مدت بر روی برنامه‌های کلان اقتصادی و سیاست گذاری ها حساب باز کنند.

روشنی ادامه می‌دهد: به عنوان مثال تولیدکنندگان زنجیره مرغ برای صادرات اقدام می‌کنند اما تغییر ناگهانی سیاست‌ها و ممنوعیت این محصول، آنها را به شکست اقتصادی می‌کشاند.

وی با تاکید بر لزوم اهمیت به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی می‌گوید: باید توجه داشت که حداقل در اقتصاد استانی همچون گلستان بدون سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه گذار نمی‌توانیم اقتصاد و سرانه درآمد مردم را توسعه دهیم.

معاون امور سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان می‌افزاید: درآمد سرانه استان نصف میانگین کشور است و متأسفانه میزان سرمایه‌گذاری و سپرده‌های بانکی نیز به همین مقدار است و به این ترتیب بانک‌های استان توان پرداخت تسهیلات متناسب با تقاضا را ندارند.

وی با طرح ابهاماتی در رابطه با تأمین منابع سرمایه گذاران و نقش هلدینگ های سرمایه گذاری در استان می‌گوید: مواردی نظیر اینکه هلدینگ‌های بزرگ سرمایه‌گذاری و شبه دولتی در این استان می‌خواهند چه کاری انجام دهند، ابهاماتی است که برای توسعه استان در آینده باید در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها در نظر گرفته شود.

سرمایه گذاری یک هلدینگ در کشاورزی

خام فروشی پاشنه آشیل کشاورزی استان گلستان

اما روح اله صلبی مدیر کل امور اقتصادی و دارایی گلستان نوید ورود یک سرمایه گذار بزرگ را در بخش کشاورزی استان می‌دهد و می‌گوید: یک هلدینگ بزرگ برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به استان دعوت کردیم و مذاکرات اولیه در این زمینه هم انجام شده است.

وی می‌افزاید: این شرکت در اولین اقدام در اراضی گلچشمه استان تصمیم به ایجاد صنایع تبدیلی روغن کشی زیتون گرفته که به نظر می‌رسد بزرگترین کارخانه خاورمیانه باشد.

صلبی ادامه می‌دهد: مقرر شده تا حدود دو هزار میلیارد تومان برای این پروژه در استان سرمایه گذاری شود همچنین بناست تا حدود شش هزار دام مولد در استان پرورش یابد و از آنجایی که در گلستان واحدهای تولیدی لبنیات به دلیل نبود مواد اولیه کافی با حداقل ظرفیت کار می‌کنند این سرمایه گذاری به رونق کارخانجات لبنیات استان هم کمک خواهد کرد.

وی به حمایت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی تاکید می‌کند و می‌افزاید: بیش از ۲۸۰ میلیارد تومان در حوزه جهاد کشاورزی و صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی تسهیلات پرداخت شده و قطعاً پس از این هم از متقاضیان سرمایه گذاری حمایت خواهیم کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خام فروشی پاشنه آشیل کشاورزی استان گلستان – خبرگزاری وبگردی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خام فروشی پاشنه آشیل کشاورزی استان گلستان – خبرگزاری وبگردی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.