ترفند‌های طلایی برای پیشگیری از نفخ

ترفند‌های طلایی برای پیشگیری از نفخ

آفتاب‌‌نیوز :

افراد بسیاری با مشکل نفخ و گاز مواجه هستند که در نتیجه دلایل مختلفی مانند شرایط بد کیسه صفرا، عدم تعادل باکتری‌های روده، ناتوانی در تجزیه قند‌ها و گوارش ناقص پروتئین شکل می‌گیرند.

برای پیشگیری از این شرایط ناراحت کننده، شما باید در گام نخست دلیل اصلی بروز نفخ را شناسایی کنید.

گوارش ناقص پروتئین

پروتئین دست نخورده باقی مانده در دستگاه گوارشی که بیش از اندازه قلیایی است می‌تواند به شکل گیری نفخ معده، استفراغ، سوزش سردل و گاز بیش از حد منجر شود.

شرایط بد کیسه صفرا

هنگامی که کیسه صفرا مسدود شده باشد، موجب شکل گیری نشانه‌هایی مانند نفخ پس از وعده‌های غذایی و دیگر نشانه‌های کیسه صفرای بد می‌شود.

عدم تعادل باکتری‌های روده

هنگامی که غذا و آب مصرف می‌کنیم، ممکن است باکتری‌های بد بسیاری را روانه دستگاه گوارش خود سازیم. اگر بهبودی در این شرایط حاصل نشود، عدم تعادل در باکتری‌های روده با گذشت زمان شکل می‌گیرد که می‌تواند موجب آروغ زدن، تولید گاز بیش از اندازه و نفخ معده شود.

ناتوانی در تجزیه قند‌ها

یکی از دلایل اصلی شکل گیری گاز در دستگاه گوارش ناتوانی بدن در تجزیه قند‌ها است. این شرایط به دلیل عدم تولید آنزیم‌های مورد نیاز برای گوارش قند‌های پیچیده در بدن شکل می‌گیرد.

توجه به ترفند‌های زیر می‌تواند به پیشگیری و کاهش نفخ کمک کند:

محدود کردن مصرف نمک

مصرف بیش از اندازه نمک به احتباس آب در جریان خون منجر می‌شود. برای پرهیز از این شرایط، مصرف سدیم روزانه شما باید زیر ۲،۵۰۰ میلی گرم باقی بماند.

دوری از کربوهیدارت‌ها

برای تشکیل گلیکوژن، مولکول‌ها کربوهیدارت به آب متصل می‌شوند، و به عنوان سوخت اولیه انرژی بدن کاربرد دارند. باید به این نکته توجه داشته باشید که هر چه بیشتر کربوهیدارت مصرف کنید، آب بیشتری در بدن حفظ می‌شود و به شکل گیری گاز و نفخ بیشتر منجر می‌شود. بهتر است مصرف کربوهیدارت‌ها را کاهش داده و به جای آن سبزیجات بیشتری مصرف کنید.

جویدن

غذا خوردن سریع یا صحبت کردن هنگام غذا خوردن می‌تواند به ایجاد نفخ منجر شود، زیرا هوای بیشتری به همراه غذا وارد دستگاه گوارش می‌شود. این به معنای آن است که باید غذای خود را آرام‌تر بجوید تا امکان گوارش بهتر و کارآمدتر آن فراهم شود.

نظارت بر مصرف فیبر

فیبر‌ها از اهمیت بسیار زیادی برای گوارش سالم برخوردار هستند و مصرف آن‌ها به عملکرد درست و کارآمد دستگاه گوارش کمک می‌کند. اما مصرف بیش از اندازه فیبر‌ها نیز می‌تواند موجب ایجاد نفخ شود، زیرا گوارش آن‌ها دشوار است. برای پیشگیری از نفخ شما باید ۲۰ تا ۲۵ گرم فیبر در روز مصرف کنید و آب فراوان بنوشید.

کنترل اندازه وعده‌های غذایی

به احتمال زیاد پرخوری دلیل اصلی شکل گیری نفخ است، زیرا احساس سیری و پری بیش از اندازه را موجب می‌شود. برای پیشگیری از نفخ، اندازه هر وعده غذایی شما باید متعادل باشد.

نوشیدن آب

به منظور پیشگیری از ایجاد نفخ و گاز اضافی، باید در طول روز به میزان کافی آب بنوشید تا به خروج مواد باقی مانده در دستگاه گوارش کمک شود. افزون بر این، برخی افراد شکل گیری نفخ را به واسطه مصرف محصولات لبنی و نوشابه‌های گازدار تجربه می‌کنند.

دوری کردن از الکل‌های قندی

تا حد امکان از مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی پرهیز کنید، زیرا گوارش آن‌ها دشوار است، و اغلب در آدامس‌ها یافت می‌شوند. نوشیدنی‌های انرژی‌زا و بسیاری مواد غذایی فرآوری شده نیز حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند.

انتخاب هوشمندانه میوه‌ها و سبزیجات

اگرچه میوه‌ها و سبزیجات خوراکی‌هایی فوق العاده سالم و مفید هستند، اما برخی از آن‌ها می‌توانند در شکل گیری نفخ نقش داشته باشند، زیرا بسیار مغذی و حاوی الکل‌های قندی هستند. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انبه

هلو

گیلاس

انگور

به واسطه ترکیبی به نام رافینوز، سبزیجاتی مانند کلم بروکسل، بروکلی و گل کلم نیز گزینه‌هایی نفاخ محسوب می‌شوند.

به منظور پیشگیری از نفخ، شما باید میوه‌هایی که حاوی قند کمتر هستند، مانند بلوبری، توت فرنگی، طالبی، و پرتقال را مصرف کنید. در مورد سبزیجات، شما باید گزینه‌هایی که از محتوای آب بالا سود می‌برند، مانند کدو و خیار را انتخاب کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ترفند‌های طلایی برای پیشگیری از نفخ" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ترفند‌های طلایی برای پیشگیری از نفخ"، کلیک کنید.