الگوی مصرف برق در مناطق مختلف چقدر است؟

الگوی مصرف برق در مناطق مختلف چقدر است؟

آفتاب‌‌نیوز :

 مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: با توجه به این‌که در تابستان تجهیزات انتقال و توزیع برق پربار بوده و در حداکثر مصرف خود قرار دارند، اگر دچار حادثه و خرابی شوند، امکان این که بتوانیم از سایر تجهیزات همه آن میزان مصرف را منتقل کنیم معمولا مقدور نیست؛ ضمن آن که با وجود این که نیروگاه‌ها با تمام توان در مدار تولید قرار دارند، اگر نیروگاهی از مدار خارج شود محدودیت‌هایی را به همراه خواهد داشت، هر چند که ما برنامه ریزی کرده ایم که ذخیره کافی داشته باشیم.

وی افزود: وقوع حوادث و اتفاقات بزرگ در شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع برق در گرمای تابستان اجتناب ناپذیر است، هر چند که همکاران ما به سرعت برای رفع خرابی وارد عمل شده و در کوتاهترین زمان شبکه را پایدار می‌کنند.

رجبی مشهدی با بیان اینکه “امسال ۶۱ طرح توسعه شبکه انتقال و فوق توزیع اجرا شده است”، گفت: به رغم همه این اقدامات، احتمال خرابی تجهیزات انتقال برق در گرمای شدید هوا وجود دارد و اگر بخواهیم هیچ گونه قطعی بر اثر خرابی تجهیزات نداشته باشیم باید آن‌ها را دو برابر کنیم که این مهم صرفا برای مراکز حساس مقرون به صرفه است که البته آن هم مستلزم صرف هزینه‌های زیادی خواهد بود.

وی ادامه داد: در دوره تابستان احتمال وقوع حوادث به دلیل این که تجهیزات در معرض گرما هستند بیشتر است، اما کاهش مصرف برق می‌تواند هم نرخ خرابی را پایین آورده و هم اشکلات فنی احتمالی بر روی شبکه را کمتر کند.

رشد ۷ درصدی پیک تقاضای برق در سال جاری

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه “هر سال یک میلیون مشترک جدید به تعداد مشترکان صنعت برق افزوده می‌شود”، گفت: این تعداد مشترک جدید به همراه مصارف صنعتی جدید مجموعا ۴.۵ تا ۵ درصد رشد مصرف به دنبال دارند.

سخنگوی صنعت برق اوج تقاضای مصرف برق ثبت شده تا این لحظه در طی سال جاری را ۷۷ هزار و ۵۱۴ مگاوات اعلام کرد و گفت: این عدد بسیار بزرگ رشد ۷ درصدی را نشان می‌دهد که بخشی از آن به استفاده نادرست از وسایل سرمایشی باز می‌گردد.

الگوی مصرف برق در مناطق مختلف چقدر است؟

وی افزود: مناطق به ۵ اقلیم شامل ۴ منطقه گرمسیری و یک منطقه عادی تقسیم بندی شده اند که الگوی مصرف تعیین شده برای مناطق گرمسیر که عمدتا استان‌های همجوار با خلیج فارس و دریای عمان هستند و رطوبت در آن‌ها بالا بوده و بیشترین نقطه دمایی و دوره گرما را دارند، ۲۵۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که حدود ۸۵ درصد مردم این مناطق زیر این الگو برق مصرف می‌کنند و برای مناطق عادی که ۸۰ درصد نیمه شمالی کشور و بقیه استان‌ها را شامل می‌شود این الگو ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه تعیین شده است.

سخنگوی صنعت برق در خصوص دلیل تفاوت اقلیم‌های مختلف، گفت: در مناطق گرمسیر با توجه به شرجی بودن هوا مردم از کولر گازی استفاده می‌کنند، اما در مناطق عادی استفاده از کولر آبی که دمای رفاه را هم تامین می‌کند.

استفاده نادرست از وسایل سرمایشی معضل شبکه برق کشور

رجبی مشهدی به گسترش پدیده غلط تبلیغ کولر گازی برای مناطق عادی کشور اشاره کرد و یادآور شد: مصرف برق هر کولر گازی ۶ برای یک کولر آبی بوده و در صورتی که دمای آن‌ها به جای ۲۴ و ۲۵ بر روی ۱۷ نیز تنظیم شود ۲۰ درصد مصرف برق را افزایش می‌دهد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: در هر حال استفاده درست از وسایل سرمایشی در دوره گرما هم می‌تواند جلوی رشد مصرف بیهوده برق را بگیرد و هم شرایط تامین برق پایدار را فراهم کند. در منطقه‌ای که ساخت و ساز انجام می‌شود و ما زیرساخت‌های تامین برق آن منطقه را هم اصلاح کرده باشیم اگر همه تصمیم بگیرند از کولر گازی استفاده کنند، حتما به شبکه‌های برق آن منطقه فشار مضاعف وارد شده و ممکن است مشکلاتی را هم ایجاد کند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "الگوی مصرف برق در مناطق مختلف چقدر است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "الگوی مصرف برق در مناطق مختلف چقدر است؟"، کلیک کنید.