افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان به یک و نیم میلیارد دلار در سال گذشته

رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناوری مطرح کرد؛

افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان به یک و نیم میلیارد دلار در سال گذشته

رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: در سال گذشته صادرات شرکت های دانش بنیان به یک و نیم میلیارد دلار افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری وبگردی، امیرحسین میرآبادی، رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان از حدود 869 میلیون دلار در سال 1401 به حدود 1.5 میلیارد دلار، رشد 212 درصدی ارزش پروژه های مشترک تحقیق و توسعه بین المللی و رشد 42 درصدی همکاری ها با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور را از جمله دستاورد های مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری در سال گذشته است.  

میرآبادی ادامه داد: بر اساس طرح پیشنهادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، ماموریت و هدف اصلی این سازمان، سامان دهی روابط بین سیاست گذاران، مجریان و گروه های هدف تعاملات بین المللی علم و فناوری از طریق تدوین و پیشنهاد سیاست های جدید، برنامه ریزی، ظرفیت سازی، تسهیل گری، شبکه سازی و پشتیبانی از تعاملات علمی و فناورانه بین المللی کشور است.

وی با اشاره به اهم دستاورد های مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری در سال 1402 به پذیرش مسیولیت کمیسیون های همکاری اقتصادی با دو کشور اتیوپی و بلغارستان گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف توسعه تعاملات علمی و فناورانه بین المللی جمهوری اسلامی ایران، گسترش همکاری های اقتصادی بین المللی با محوریت دستاورد های دانش بنیان و همچنین ارتقاء قدرت نرم و بی اثرکردن تحریم ها، مسیولیت کمیسیون های همکاری اقتصادی با دو کشور اتیوپی و بلغارستان را بر عهده گرفته است.

میرآبادی در همین راستا افزود: دبیرخانه این کمیسیون ها در سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی تشکیل خواهد شد.

وی ادامه داد: مرکز همچنین در راستای معرفی برنامه ها و حمایت های خود به جامعه هدف و همچنین توانمندسازی آن ها، بیش از 25 رویداد تخصصی و مشارکت بیش از سه هزار نفر برگزار کرده است.

 رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری  ادامه داد: گسترش دامنه جغرافیایی کشور های دارای تعاملات علمی و فناورانه با جمهوری اسلامی ایران، چهارمین دستاورد این مرکز در سال گذشته بوده و مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری همزمان با راهبرد کلان سیاست خارجی دولت سیزدهم مبنی بر گسترش تعاملات با کشور های همسایه، آفریقایی و آمریکای لاتین، گسترش تعاملات علمی و فناورانه را با این کشور ها هدفگذاری کرده است.

 میرآبادی درباره اقدامات مشترک با کشور ازبکستان گفت: تاسیس خانه نوآوری و فناوری در شهر تاشکند، معرفی مستشار توسعه فناوری، تبادل هییت در رویداد های مهم دو کشور، انعقاد بیش از 10 میلیون دلار قرارداد صادراتی، ایجاد زیرساخت تولیدی برای شرکت های دانش بنیان، توافق تاسیس پارک فناوری مشترک از جمله اقدامات ما در کشور ازبکستان است.

وی افزود: همچنین، توافق برای تاسیس خانه نوآوری و فناوری در شهر دوشنبه، توافق برای تاسیس پالایشگاه گیاهان دارویی و برگزاری دوره های آموزشی در حوزه های فناورانه و تحقیق و توسعه مشترک اقدامات مرکز تعاملات در ارتباط با کشور تاجیکستان محسوب می شود.

میرآبادی تصریح کرد: در حوزه قاره آفریقا اقداماتی همچون توافق برای گسترش همکاری های علمی و فناورانه با وزارت اقتصاد دانش بنیان، استارتاپ ها و شرکت های کوچک کشور الجزایر، ثبت 10 تجهیز پزشکی و دو دارو در کنیا (10 داروی دیگر در فرآیند ثبت قرار دارند).

وی در خصوص صادرات این محصولات دانش بنیان گفت: صادرات واکسن های دامی و کود های کشاورزی به کنیا و اوگاندا، توافق برای ایجاد مراکز خدمات پهباد های کشاورزی در کنیا و اوگاندا و تاسیس مرکز نمایشگاهی محصولات دانش بنیان در اوگاندا در سال گذشته به انجام رسید.

میرآبادی  با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 90 میلیون دلار قرارداد صادرات محصولات دانش بنیان نیز با کشور ونزویلا امضا شد، افزود: اعزام تیم های آموزشی از اساتید برتر دانشگاهی در حوزه نانو فناوری، تاسیس مرکز نوآوری و فناوری مشترک ایران و ونزویلا، برپایی نمایشگاه دستاورد های دانش بنیان جمهوری اسلامی ایران همزمان با سفر رییس جمهور به کاراکاس از دیگر اقدامات ما در تعامل با این کشور بوده است.

میرآبادی، در خصوص تعامل با کشور کوبا و دستاورد های آن توضیح داد: پذیرش سه هییت کوبایی در حوزه های دارو، تجهیزات پزشکی و زیست فناوری؛ حضور به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سران گروه 77 و چین، برپایی پاویون شرکت های دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه بین المللی کوبا، جمع بندی فرصت های همکاری مشترک در دو حوزه سلامت و امنیت غذایی نظیر واکسن و فراورده های زیستی دارویی، است .

وی ادامه داد:حوزه های  دامی و کشاورزی، کود، سم و تجهیزات مورد نیاز برای توسعه سیستم های آبیاری نوین، صنعت نیشکر و محصولات جانبی، دارو، مواد اولیه دارویی، مواد جانبی و حلال ها از جمله این اقدامات است.

میرآبادی اضافه کرد: ایجاد ساز و کار عالی همکاری های فناورانه و اقتصادی دانش بنیان در حوزه های حمل و نقل، هوا و فضا، کشاورزی و امنیت غذایی، میکروالکترونیک و فناوری اطلاعات و همچنین دارو و تجهیزات پزشکی، توافق برای ایجاد یک خط تجاری مشترک محصولات با فناوری های پیشرفته را از دستاورد های تعامل با روسیه است.

وی افزود: افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان از حدود 869 میلیون دلار در سال 1401 به حدود 1.5 میلیارد دلار در سال 1402  ازپنجمین دستاوردهای مرکز تعاملات است.

میرآبادی درباره دستاوردهای دیگر سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی گفت: این مرکز با تنوع بخشی به حوزه های جغرافیایی هدف، برنامه ریزی هدفمند با توجه به ویژگی ها و ماهیت های متفاوت حوزه های فناورانه مختلف، افزایش میزان حمایت های مالی (بیش از 200 میلیارد ریال) را داشته است.

وی افزود:همچنین افزایش تعداد حمایت های خود  از جمله برپایی 16 پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه های بین المللی، چهار اعزام مستقل به نمایشگاه های بین المللی و چهار پذیرش هییت های خارجی در نمایشگاه های بین المللی داخلی به این مهم دست یافته است.

رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به رشد 212 درصدی ارزش پروژه های مشترک تحقیق و توسعه (R&D) بین المللی گفت: پروژه مشترک تحقیق و توسعه بین المللی مربوط به اعطای کمک های بلاعوض برای پوشش هزینه پژوهش های مشترک در قالب صندوق های مشترک علمی با سایر کشور ها است که در جریان مذاکرات دو جانبه توافق می شود.

وی درخصوص توافقات بین المللی این سازمان توضیح داد: از جمله توافقات انجام شده در این خصوص، همکاری با کشور های چین، آلمان، ژاپن و روسیه و با همکاری بنیاد ملی علم ایران در حال اجرا است.

میر آبادی اضافه کرد:  تعریف چهار پروژه مشترک با آکادمی علوم چین در برنامه مشترک صندوق علمی راه ابریشم در حوزه های علوم کشاورزی، نانو، انرژی های تجدیدپذیر، آب و محیط زیست، بیوتکنولوژی، تعریف 14 پروژه همکاری مشترک با بنیاد ملی علوم طبیعی چین در قالب برنامه مشارکت علمی میان دانشمندان ایران و چین در حوزه های علوم زیستی، علوم مواد، ریاضیات، فیزیک، شیمی، علوم زمین و عمومی است.

وی درخصوص همکاری های فناورانه با کشور روسیه گفت: تعریف 15 پروژه مشترک با بنیاد علوم بنیادین روسیه در قالب برنامه مسابقات مشترک تحقیقات مرزی در همه علوم و علوم انسانی در حوزه های فناورانه علوم زیستی، علوم مواد و تحقیقات بهداشتی است.

 میرآبادی درباره همکاری های مشترک با آلمان گفت: تعریف دو پروژه با بنیاد تحقیقات آلمان در قالب برنامه تحقیقات مشترک در حوزه های علوم هواشناسی و محیط زیست، علوم شناختی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم آزمایشگاهی از جمله اقدامات صورت گرفته است.

میر آبادی ، رشد 42 درصدی همکاری ها با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور را دیگر دستاورد مرکز تعاملات بر شمرد و گفت: پلتفرم همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در آذرماه سال 1394 با همفکری و مشارکت 10 تن از برجسته ترین متخصصان و محققان ایرانی دانشگاه های برتر خارج از کشور و همچنین مطالعه برنامه سایر کشور ها در جذب نخبگان طراحی شد.

به گفته وی، این پلتفرم در قالب برنامه هایی همچون جذب هیات علمی، پسادکتری، فرصت مطالعاتی، اساتید مدعو و معین، تاسیس شرکت های فناور، برگزاری سخنرانی و کارگاه های تخصصی، پروژه تخصصی جایگزین خدمت و … با تاکید بر مدل چرخش مغزها، اجرا می شود.

میرآبادی ادامه داد: مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری با تغییر رویکرد و در راستای بهره مندی از ظرفیت متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در جهت رونق اقتصاد دانش بنیان کشور، برنامه کانکت پلاس را در سال 1402 طراحی و اجرایی سازی کرده است.

وی افزود: از جمله محور های اضافه شده به این برنامه می توان به طراحی سازوکار جدید برای حمایت از تاسیس شرکت های نوپای فناورانه (تحت عنوان چلنج) در سال 1402 اشاره کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان به یک و نیم میلیارد دلار در سال گذشته" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان به یک و نیم میلیارد دلار در سال گذشته"، کلیک کنید.