آخرین موجود زنده ای که روی زمین باقی خواهد ماند، چیست؟

اگر به اطرافتان نگاه کنید، ممکن است این فکر به ذهنتان بیاید که پیدایش حیات بسیار دشوار است؛ ولی با پدیدار شدن حیات، از بین بردن آن نیز امر بسیار دشواری خواهد بود. در طول تاریخ کره زمین، دست کم پنج رویداد انقراض جمعی رخ داده که باعث از بین رفتن حداقل 75 درصد از گونه ها شده؛ اما در نهایت حیات مجددا به زمین بازگشته است.

به گزارش وبگردی، شواهد سنگواره ای و محاسبات فرگشتی حاکی از آن است که حیات روی زمین حداقل 3٫7 میلیارد قدمت دارد و در این مدت، فرگشت های متعددی را شاهد بوده؛ اما این احتمال وجود دارد که در روزگاری دور یا نزدیک، سیاره زمین سکونتگاه تنها یک نوع جاندار باشد که نه سوسک است، نه عقرب و نه انسان؛ بلکه احتمالا تاردیگرید (خرس آبی) است.

زندگی-در-زمین2.jpg

شرح عکس: نمایی از تاردیگرید، جان سخت ترین جانور روی زمین

به نقل از مجله وبگردی، شدیدترین رویداد انقراض به نام انقراض پرمین حدود 250 میلیون سال پیش رخ داد و طی آن 90 درصد از گونه ها در اثر فوران های آتشفشانی فاجعه باری از بین رفتند؛ البته پس از چند میلیون سال حیات شکوفا شد و به تعادل بهتری رسید.

برخی براین باورند که در حال حاضر در میانه انقراض جمعی ششم قرار داریم، ولی عامل اصلی آن فعالیت های انسانی از جمله تخریب زیستگاه ها، آلودگی و تغییرات اقلیمی هستند؛هر چند که بعید به نظر می رسد که مرگ همه شکل های حیات روی زمین را به همراه داشته باشد.

یکی از مهم ترین تهدیدهای انقراض حیات روی زمین، تسلیحات هسته ای است که مواد پرتوزا را در سراسر جهان پراکنده خواهد کرد. غبار حاصل از بمب ها در اتمسفر زمین پخش می شود و زمستان هسته ای را به همراه می آورد که دوره های طولانی تاریکی و انجماد را به همراه خواهد آورد و موجب توقف فتوسنتز و فروپاشی اکوسیستم ها و مرگ جانوران بر اثر گرسنگی خواهد شد.

زندگی-در-زمین3.jpg

البته محاسبات نشان می دهد که بعد از چنین رخدادی، برخی از شکل های حیات حداقل برای مدتی باقی خواهند ماند که شامل بسیاری از شکل های میکروسکوپی حیات و همچنین سوسک ها و عقرب ها خواهد بود که می توانند سطح بالایی از تشعشعات را تحمل کنند.

تهدید دیگر، رویدادهای اخترفیزیکی مانند فورانگرهای گاما، برخورد سیارک ها و انفجارهای ابرنواختری است که می توانند کل شکل های حیات را نابود کنند. رویداد انفجار ابرنواختر(مرگ انفجاری ستاره ای سنگین و پیر)، حجم زیادی از تشعشعات کیهانی را به سوی زمین روانه می کند و به لایه ازن آسیب می زند؛ هرچند که احتمال چنین رویدادی بسیار کم است.

بررسی مقاومت گونه های زنده

سال 2017 بود که دانشمندان دانشگاه آکسفورد و هاروارد با بررسی مقاومت شکل های مختلف حیات در برابر رویدادهای اخترفیزیکی، به این نتیجه رسیدند که تنها جانداری که احتمالاً در این شرایط جان سالم به درمی برد، تاردیگرید (خرس آبی) است؛ جانوری میکروسکوپی با هشت دست وپا که مقاومت بالایی دارد و در سیستم طبقه بندی جانوران، عضوی از سلسله حیوانات به شمار می رود. این موجود ریز برای تحمل محیط های شدید، بیش از 95 درصد از آب بدن خود را از دست می دهد.

تاردیگریدها می توانند در بازه دمایی گسترده ای، از منفی 272٫95 درجه سانتی گراد تا 150 درجه سانتی گراد و همچنین فشار بالا و تشعشات زیاد زنده بمانند و شرایط خلا فضا را تاب بیاورند؛ در نتیجه انتظار می رود که تاردیگریدها بتوانند فوران های ابرنواختری را نیز تحمل کنند.

مرگ حیات در زمین

با مرگ خورشید، زندگی روی زمین هم به پایان خواهد رسید. مرگ خورشید با اتمام هیدروژن ذخیره شده در هسته اش و حدود 5 میلیارد سال بعد رقم خواهد خورد. در آن زمان، خورشید به غول سرخ تبدیل می شود و به حدی متورم می شود که دو سیاره نزدیک به خود، یعنی عطارد و زهره را می بلعد و درنهایت احتمالا زمین نیز بلعیده خواهد شد.

در طول این دوران، زمین گرم و گرم تر می شود و درمعرض تشعشعات زیادی قرار می گیرد؛ اقیانوس ها تبخیر می شوند و اتمسفر از بین می رود؛ در آن زمان تاردیگریدها نیز از بین خواهند رفت و فقط شاید برخی از باکتری های اکستریموفیل که به گرمای شدید عادت دارند، برای مدتی زنده بمانند.

54321

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آخرین موجود زنده ای که روی زمین باقی خواهد ماند، چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آخرین موجود زنده ای که روی زمین باقی خواهد ماند، چیست؟"، کلیک کنید.