در گفت وگو با وبگردی مطرح شد؛
کارشناس بخش کشاورزی گفت: دانش یا محصولات دانش بنیانی در بخش کشاورزی باید برای پاسخ به نیازی که تقاضا برای آن وجود دارد، تولید شود که البته بتواند اثربخشی و کارآیی لازم را نیز داشته باشد.
مهدی قیصری، کارشناس بخش کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری وبگردی اظهار کرد: بخش کشاورزی از نظر بهره وری و ایجاد ارزش افزوده مناسب فاصله زیادی تا وضعیت مطلوب دارد. به همین دلیل حتی ایجاد تغییرات ساده در تولید بخش کشاورزی می تواند نتایج موثری به دنبال داشته باشد.
در حوزه کشاورزی، کپی سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست
وی گفت: یکی از مشکلات موجود درحوزه دانش بنیانی این است که اگر طرح، ایده یا نظری در این حوزه مطرح می شود دیگران باید به آن اشراف داشته باشند. به این معنا که از قبل دستورالعمل داشته و تدوین شده باشد که اگر اینچنین باشد یا کپی سازی و مشابه سازی در حال انجام است یا اقدامی در جهت رفع یک نیاز صورت گرفته است در صورتی که در حوزه کشاورزی، کپی سازی یا انتقال تجربه از یک منطقه به منطقه دیگر ممکن نیست.
قیصری بیان کرد: به طور مثال ممکن است نوعی فولاد ازیک کشور دیگر کپی برداری و در داخل کشور تولید شود، اما در مورد کشاورزی این شیوه از کار، امکان پذیر نیست.
وی افزود: انتقال دانش در بخش کشاورزی تابع عوامل متعددی است به طور مثال نمی توان گفت اگر گیاهی در اقلیمی خاص خوب رشد کرده است در همه جا قابلیت رشد دارد. البته آب و هوا یکی از موضوعاتی است که این تفاوت را سبب شده است و نوع خاک، واریته گیاهی و عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد.
معیار سنجش برای شرکت های دانش بنیان اثربخشی و کارآیی آنها است
کارشناس بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: نگاه به دانش بنیان ها باید به گونه ای باشد که شاید علم به آن وجود ندارد و موضوع جدید در حال طرح است. معیاری که برای سنجش فناوری و دانش شرکت های دانش بنیان وجود دارد اثربخشی و کارآیی آنها است.
دانش بنیانی بودن در حوزه کشاورزی لزوما به فناوری یا تکنولوژی بالا نیاز ندارد
قیصری تصریح کرد: اگر حرف ها و ایده های جدید پاسخی به نیاز ها نباشد و اثربخشی و کارآیی لازم را نداشته باشد، دانش بنیانی نخواهد بود. البته در بخش کشاورزی دانش یا ایده دانش بنیانی شاید نیاز به فناوری و تکنولوژی پیچیده نداشته باشد، اما می تواند بهره وری در این بخش را به دنبال داشته باشد.
وی افزود: باید با یک سری اقدامات که دانش بنیان بوده و براساس نیاز های بومی و منطقه ای کشور طراحی شده است، اثربخشی و کارآیی را در بخش کشاورزی افزایش داد.
کارشناس بخش کشاورزی بیان کرد: دانش یا محصولات دانش بنیانی در بخش کشاورزی باید برای پاسخ به نیازی که تقاضا برای آن وجود دارد تولید شود که البته بتواند اثربخشی و کارآیی لازم را نیز داشته باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه ای از دانش بنیان ها" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه ای از دانش بنیان ها"، کلیک کنید.