تامین 80 درصدی واکسن نوترکیب آنفلوآنزای فوق حاد با همت فناوران/تولید واکسن دوگانه جدید در کشور

تامین 80 درصدی واکسن نوترکیب آنفلوآنزای فوق حاد با همت فناوران/تولید واکسن دوگانه جدید در کشور

یکی از شرکت های دانش بنیان با دستیابی به تولید واکسن نوترکیب آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و پرندگان، توانست 80 درصد از نیاز کشور را تامین کند و اکنون با دستیابی به دانش فنی واکسن دوگانه آنفلوآنزای بومی- نیوکاسل درصدد است تا کشور را از واردات این فرآورده دارویی بی نیاز کند.

دکتر عباس جمالی از محققان این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با وبگردی، گفت: یکی از مهمترین محصولاتی که ما در حال تولید آن هستیم، واکسن راهبردی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.

وی افزود: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال 96 نزدیک به 56 درصد از صنعت مرغ تخمگذار کشور را از بین برد و به بسیاری از جمعیت مرغان مادر که جوجه های گوشتی را تامین می کنند، آسیب زد؛ از این رو از آن سال تصمیم بر این شد که واکسیناسیون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جزء برنامه های واکسیناسیون کشور قرار گیرد.

جمالی با بیان اینکه از سال 98 تا 1400 واردات این واکسن صورت گرفته است، ادامه داد: از سال 1400 ما وارد بازار این واکسن در کشور شدیم که در ابتدا سهم 30 درصدی بازار این واکسن را در اختیار داشتیم و اکنون این سهم را به 80 درصد ارتقاء دادیم و توانستیم 80 درصد از نیازهای کشور به این واکسن را تامین کنیم.

این محقق اظهار کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در ساخت این واکسن رخ داد، استفاده از فناوری پیشرفته نوترکیب است که در ساخت بذر این واکسن به کار گرفته شد و اولین واکسن حوزه دامپزشکی کشور بود که بذر آن با استفاده از فناوری نوترکیب ساخته شد.

وی تاکید کرد: با تولید بذر واکسن آنفلوآنزا از این روش، موفق شدیم وارد فرآیند ساخت این واکسن شویم.

جمالی، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را یک بیماری مشترک بین انسان و پرندگان دانست و یادآور شد: از این رو از سوش وحشی در گردش، امکان ساخت بذر و واکسن وجود ندارد؛ چرا که می تواند برای انسان خطرناک باشد و تنها راهکار تولید بذر این واکسن این است که به تکنولوژی ساخت بذر آن دست یابیم.

جمالی با تاکید بر اینکه این شرکت به دانش فنی تولید بذر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دست یافته است، افزود: با این دانش فنی به فرایند ساخت واکسن دست یافتیم.

به گفته وی، سالانه 130 میلیون دوز نیاز کشور به این واکسن است و این شرکت امسال به تولید حدود 100 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نایل شده است.

جمالی در پاسخ به این سوال که آیا آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان همانند آنفلوآنزای انسانی دستخوش جهش می شود، توضیح داد: در خصوص این بیماری همانند آنفلوآنزای انسانی جهش اتفاق می افتد؛ از این رو یکی از اقداماتی که برای تولید واکسن آن باید صورت گیرد، پایش بذر است تا اطمینان حاصل شود با ویروس وحشی در گردش منطبق است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین مزایایی که این فناوری برای ما ایجاد می کند، این است که اگر تغییر ویروس آن به حدی باشد که واکسن موثر نباشد، در مدت کمتر از 3 ماه می توانیم بذر جدید را با استفاده از این فناوری تولید کنیم و با بذر جدید کشور را پوشش دهیم.

این محقق با بیان اینکه علاوه بر این واکسن، تولید اجوانت روغنی را به تولید رساندیم، افزود: این محصول ماده اولیه ساخت واکسن کشته طیور به شمار می رود.

محقق این طرح گفت: اجوانت روغنی تولیدشده به فاز صادرات رسیده است.

وی، واکسن دوگانه آنفلوآنزای بومی- نیوکاسل را از دیگر محصولات این شرکت نام برد که به زودی وارد بازار خواهد شد. این محصول وارداتی است که امیدواریم با این تولید، سهم واردات به کشور کاهش یابد.

پایان خبر وبگردی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تامین 80 درصدی واکسن نوترکیب آنفلوآنزای فوق حاد با همت فناوران/تولید واکسن دوگانه جدید در کشور" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تامین 80 درصدی واکسن نوترکیب آنفلوآنزای فوق حاد با همت فناوران/تولید واکسن دوگانه جدید در کشور"، کلیک کنید.