ایران در دولت سیزدهم از کشور واردکننده به کشور صادر کننده مرغ تبدیل شد

ایران در دولت سیزدهم از کشور واردکننده به کشور صادر کننده مرغ تبدیل شد

دولت سیزدهم زمانی آغاز شد که در زمینه امنیت غذایی و ذخیره مواد غذایی کشور شرایط چندان مناسبی نداشت اما این روزها که به پایان این دولت نزدیک شده ایم کالای اساسی همچون مرغ شرایط مناسبی دارند و از یک کشور واردکننده به صادرکننده تبدیل شده ایم.

به گزارش وبگردی، از زمان آغاز دولت سیزدهم تا به امروز که با شهادت رییس جمهور، روزهای پایانی خود را سپری می کند، این دولت دستاوردهای بسیار زیادی داشته است که از جمله آن ها می توان به رشد و پیشرفت در بخش کشاورزی و امنیت غذایی اشاره کرد. در اواخر دولت دوازدهم ما شاهد بحران صفی شدن برخی مواد غذایی و کالای اساسی همچون مرغ بودیم که در بسیاری از مواقع حتی مردم با وجود ایستادن در صف، به محصول دسترسی پیدا نمی کردند چراکه ذخایر کالاهای اساسی در کشور به پایین ترین میزان خود رسیده بود و این شرایط به حدی  بود که انبارهای کشور تنها می توانستند مواد غذایی حدود یک ماهه کشور را تامین کنند.

این شرایط باعث شد که پس از آغاز دولت سیزدهم، مسیولان تامین امنیت غذایی دو راهبرد افزایش تولید محصولات کشاورزی و واردات کالاهای اساسی را در پیش گیرند و همین همت دولت سیزدهم برای افزایش تولید محصولات کشاورزی باعث شد کشورمان در تولید برخی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی، دیگر به واردات نیازی نداشته باشد و از یک کشور وارد کننده به یک کشور صادرکننده تبدیل شود.
 

تبدیل کشور وارد کننده به صادرکننده با تولید مازاد بر نیاز کشور

ایران در دولت سیزدهم با حمایت از مرغداران از واردکننده مرغ و تخم مرغ به صادرکننده این محصولات تبدیل شد. این مهم با جوجه ریزی 150 میلیون قطعه ای مرغداران رقم خورد و این در حالی بود که نیاز واقعی بازار را 110 تا 120 میلیون قطعه جوجه ریزی تامین می کرد.

زمانی این هدف محقق شد که وزارت جهاد کشاورزی تصمیم گرفت مازاد بر نیاز مصرف داخل، مرغ تولید کند تا علاوه بر تامین کامل بازار، مازاد این محصول را به برخی از کشورهای همسایه صادر کند و از این طریق ارزآوری داشته باشد. از طرف دیگر شرکت پشتیبانی امور دام نیز گفته بود که در صورت عدم صادرات مازاد گوشت مرغ، محصول مازاد مرغداران را خریداری و در انبارهای ذخایر استراتژیک نگهداری می کند. این مسیله تاثیر زیادی در بازار داشت به طوری که قیمت مرغ یکباره با کاهشی شدید در بازار روبه رو شد.

یک میلیون جوجه مادر در ماه

 محمدرضا صدیق پور- دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه- در گفت و گو با وبگردی، درباره این موضوع گفته است: بر اساس تولیدات شهریورماه سال گذشته، 500 هزار جوجه مادر داشتیم  که امسال با منابع داخلی، یک میلیون جوجه در ماه داریم و به دلیل اینکه طی ماه های گذشته تخم مرغ نطفه دار وارد کردیم، تا نیمه دوم سال صادرکننده خواهیم بود و این نگرش ها در وزارت جهاد کشاورزی و دولت سیزدهم ایجاد شده است.

تلاش برای تولید کالای اساسی در کشور و افزایش صادرات آن

وی افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری که به تولید در داخل کشور با مشارکت مردم تاکید دارند، تلاش ما این است که نه تنها این کالای اساسی به وفور در سفره مردم باشد بلکه بتوانیم صادر کننده باشیم تحریم ها نیز نتواند برای ما مانعی ایجاد کند. به قدری در حال حاضر دچار فراوانی نهاده هستیم که برخی واحدها در حال ذخیره سازی هستند و واحدهایی که انبارهای مجهزی دارند ذخایر خود را تجدید می کنند و این مسیله باعث می شود که در آینده نیز آسیب پذیری کمتری وجود داشته باشد.

پیمان های اقتصادی با کشورهای همسایه

وی می گوید: در حال حاضر به دلیل افزایش تولید در کشور، به کشورهای افغانستان و عراق صادرات نهاده داریم و بر اساس رایزنی های انجام شده اگر شرایط مناسب شود برای روسیه، عمان و قطر نیز صادرات خواهیم داشت. نکته بسیار مهم و ارزشمند برای صادرات این است که زیرساختی برای آن تهیه شود که پویایی آن حفظ شود تا وقتی با یک شرکت خارجی قرارداد صادرات امضا می کنیم از ما بازه زمانی قرارداد را می خواهند که مشخص کنیم، بنابراین این پویایی در صادرات اهمیت بالایی دارد چرا که اگر یک روز صادرات به تعویق بیفتد پول صادر کننده بلوکه می شود و این شکست بزرگی است.

صادرات سالانه 200 هزار تن مرغ با تصمیم وزارت جهاد کشاورزی

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه تصریح کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده و با توجه به کیفیت بالای نهاده ها ماهانه امکان تولید 300 هزار تن تولید مرغ وجود دارد چرا که بر اساس نهاده مصرفی که کیفیت بهتری داشته باشد وضعیت تولید نیز می تواند مناسب تر باشد. از سوی دیگر بر اساس تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی سالانه باید 200 هزار تن صادرات مرغ داشته باشد که با توجه به پیش بینی های انجام شده این جریان ادامه دارد.

در پی گزارشات ارایه شده از تولیدات مناسب مرغ در کشور، سید مهدی فرحی- قایم مقام وزیر صمت- درباره وضعیت صادرات مرغ و تخم مرغ  با بیان اینکه شرایط مرغ و تخم مرغ در کشور ایده آل است، اظهار کرده: این شرایط به گونه ای است که ما برای اولین بار بعد از چندین سال مرغ و تخم مرغ را به صورت انبوه صادر می کنیم و چشم انداز ما این است که امسال مشکل مرغ و تخم مرغ نداشته باشیم.

پایان خبر وبگردی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایران در دولت سیزدهم از کشور واردکننده به کشور صادر کننده مرغ تبدیل شد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایران در دولت سیزدهم از کشور واردکننده به کشور صادر کننده مرغ تبدیل شد"، کلیک کنید.